Menu Close

1e graad

In het 1e jaar is het de bedoeling dat je een algemene vorming krijgt en je al voorbereidt op je keuze voor het tweede jaar.  Je hebt de keuze tussen:

  • 1A met optie Latijn (4u/week): Ideaal voor leerlingen die zich helemaal willen onderdompelen in de taal en cultuur van deze oude taal. Een uitdagende keuze want je zal veel studiewerk in dit vak moeten steken. Maar de beloning is dan ook groot wanneer je binnen enkele jaren zelf de Latijnse opschriften op gebouwen kan ontcijferen.
  • 1A met optie Latijn (2u/week): Kies je voor 2 uur Latijn per week, dan kan je rustig nagaan of dit vak beantwoordt aan je verwachtingen. Val je helemaal voor deze uitdaging, dan word je in het tweede jaar klaargestoomd voor het derde jaar met 5 uur Latijn.
  • 1A met optie Algemene Vorming: Heb je nog heel wat te ontdekken vooraleer je je definitief op het pad naar de toekomst begeeft? Kies dan gerust voor de optie Algemene Vorming. Twee uur per week ga je op ontdekking naar jouw talenten via allerlei workshops. Door de degelijke algemene vorming in deze optie liggen na het eerste jaar nog heel wat keuzes voor je open!

In het tweede jaar kan je al kiezen voor een specifieke studierichting. Wij bieden vier richtingen aan die aansluiten bij ons aanbod in de 2e graad en 3e graad.

 

Wie kiest voor de basisoptie Klassieke Talen: Latijn?

Heeft het eerste jaar Latijn jou overtuigd om nog dieper door te dringen in de geheimen van het Latijn, dan is de basisoptie Klassieke Talen de juiste keuze voor jou.

Naast de studie van de talen, ga je in het tweede jaar ook in op hoe Grieken en Romeinen leefden en welke invloed hun cultuur had op onze samenleving.

Wie kiest voor de basisoptie Moderne Talen-Wetenschappen?

In deze basisoptie pas je communicatieve vaardigheden toe in het Nederlands, Frans en Engels. We sporen je aan om meer fictie te lezen en je leeservaringen te delen met je medeleerlingen.

Spreekt het je aan om onderzoekend de wereld te verkennen? Via experimenten, observaties, terreinonderzoek en opzoekingswerk leer je om te gaan met wetenschappelijke vaardigheden. 

Een combinatie van taal en wetenschap krijg je in wetenschappelijk werk in de voertaal Frans.

Wie kiest voor de basisoptie STEM-Wetenschappen?

Stel jij je wel eens de vraag hoe een natuurfenomeen of toestel werkt? Experimenteer je graag? Wil je graag je eigen uitvinding in elkaar boksen? Dan zit je goed in de basisoptie STEM-wetenschappen.

Inspiratie haal je uit systemen die je dagelijks tegenkomt. Hiervoor gebruik je wiskundige en wetenschappelijke inzichten. Je kan ook creatief aan de slag om je eigen systeem te bedenken en uit te voeren.

Je krijgt een solide basis mee zodat je later met een gerust hart voor een sterke technologische richting kan kiezen.

Wie kiest voor de basisoptie Economie en Organisatie?

In deze basisoptie verdiep je je in de wereld van economie en ondernemen. Vanuit je eigen beleving bestudeer je het consumentengedrag, je onderzoekt administratieve activiteiten binnen een onderneming en krijgt tips om voozichtig om te gaan met een budget.

Deze basisoptie bereidt je voor op de studierichting Bedrijf & Organisatie.

Wie kiest voor de basisoptie Maatschappij en Welzijn?

Sprak in het 1e jaar de module Welzijn je het meest aan, dan is deze basisoptie de juiste keuze. Het welzijn van de mens in de maatschappij staat immers centraal in deze basisoptie. 

Je onderzoekt het sociale gedrag van mensen en hun onderlinge relaties. Je maakt ook kennis met een aantal basisbegrippen en – technieken om het samenleven, de eigen gezondheid en de eigen lifestyle in de huidige maatschappij te verbeteren en in stand te houden.

Atheneum Borgloon

Benieuwd naar onze studierichtingen in de 2de graad?