Menu Close

1e graad

In het 1e jaar is het de bedoeling dat je een algemene vorming krijgt en je al voorbereidt op je keuze voor het tweede jaar.  Je hebt de keuze tussen:

  • 1A met optie Latijn (4u/week): Ideaal voor leerlingen die zich helemaal willen onderdompelen in de taal en cultuur van deze oude taal. Een uitdagende keuze want je zal veel studiewerk in dit vak moeten steken. Maar de beloning is dan ook groot wanneer je binnen enkele jaren zelf de Latijnse opschriften op gebouwen kan ontcijferen.
  • 1A met optie Latijn (2u/week): Kies je voor 2 uur Latijn per week, dan kan je rustig nagaan of dit vak beantwoordt aan je verwachtingen. Val je helemaal voor deze uitdaging, dan word je in het tweede jaar klaargestoomd voor het derde jaar met 5 uur Latijn.
  • 1A met optie Algemene Vorming: Heb je nog heel wat te ontdekken vooraleer je je definitief op het pad naar de toekomst begeeft? Kies dan gerust voor de optie Algemene Vorming. Twee uur per week ga je op ontdekking naar jouw talenten via allerlei workshops. Door de degelijke algemene vorming in deze optie liggen na het eerste jaar nog heel wat keuzes voor je open!

In het tweede jaar kan je al kiezen voor een specifieke studierichting. Wij bieden vier richtingen aan die aansluiten bij ons aanbod in de 2e graad en 3e graad.

 

Wie kiest voor de richting Latijn?

Ben je geïnteresseerd in de Romeinen en hun cultuur? Spreken hun befaamde keizers, redenaars en gladiatoren tot je verbeelding? Ben je graag met taal bezig of zoek je een extra uitdaging? Dan is de optie Latijn zeker iets voor jou!

Latijn hoeft geen saai vak te zijn. Integendeel, het is actueler dan je denkt. Bovendien word je meteen uitgedaagd om je inzicht in taal aan te scherpen. Je ontwikkelt daarenboven ook een studiemethode en een studiehouding die je in je verdere studiecarrière zeker van pas zal komen.

Wie kiest voor de richting moderne wetenschappen?

Ben je gefascineerd door Moeder Natuur? Wil je weten waarom onze aarde opwarmt, hoe klein moleculen en atomen zijn en wat zwaartekracht nu eigenlijk is? Onderzoek je graag zelf de wereld rondom je?

Dan voel jij je zeker thuis in de richting wetenschappen!

Wie kiest voor de richting sociale en technische wetenschappen?

Heb je voor de mens en zijn leefomgeving? Werk je graag voor en met mensen?

Sociale en technische wetenschappen is een “algemene” richting die op het eerste gezicht van alles wat biedt. Als je dieper inzoomt, merk je dat het sociale aspect een belangrijke rol speelt in deze richting.

Wie kiest voor de richting business, IT en communicatie?

Ben je ondernemend van aard? Draagt het financiële jouw interesse weg? Wil je meer weten over de “echte” wereld? Ben je communicatief en liefst in zoveel mogelijk talen? Dan is BIC misschien een richting voor jou.

Benieuwd naar onze studierichtingen in de 2de graad?