Menu Close
6e jaar doorstroom domeinoverschrijdend

Latijn-Wetenschappen

Niet alleen ontrafelen we de mysteries van het universum, maar ook de diepgaande wijsheid van de klassieke beschavingen. In de studierichting Latijn-Wetenschappen smeden we de brug tussen verleden en toekomst, waarin we de fundamenten van de wetenschap combineren met de rijkdom van de klassieke taal en cultuur.

Atheneum Borgloon

Wat ga je leren?
De richting Latijn-Wetenschappen is zo ontworpen om een stevige basis te bieden in de klassieke taalvaardigheden van Latijn, terwijl ook de principes van wetenschap, wiskunde, biologie, chemie en fysica worden benadrukt.

Leerlingen zullen niet alleen de grammatica en de literatuur van het Latijn leren, maar ook kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen ontwikkelen door middel van wetenschappelijke experimenten, onderzoek en projecten. Ze zullen leren hoe ze hypothesen kunnen formuleren, experimenten kunnen ontwerpen en conclusies kunnen trekken op basis van empirisch bewijs.

Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, worden leerlingen aangemoedigd om hun creativiteit, nieuwsgierigheid en passie voor leren te cultiveren. 

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in de klassieke talen, met name Latijn, en wilt graag de grammatica en literatuur van deze taal bestuderen.
  • Je hebt ook interesse in de wetenschappen, zoals biologie, chemie, fysica en wiskunde, en wilt graag wetenschappelijke principes en experimenten verkennen.
  • Je bent nieuwsgierig van aard en vindt het leuk om complexe problemen op te lossen en nieuwe kennis te verwerven.
  • Je hebt een passie voor geschiedenis en cultuur, en wilt graag de verbindingen tussen de klassieke wereld en moderne wetenschappelijke ontwikkelingen verkennen.

Toekomstmogelijkheden
De richting Latijn-wetenschappen biedt op zich een breed perspectief voor verdere studies: architectuur, biotechniek, geesteswetenschappen (o.a. taal en letterkunde, toegepaste taalkunde, …), archeologie, geschiedenis, biologie, chemie, geografie, geologie, farmacie, sociale en politieke wetenschappen, rechten, onderwijs,…

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
3
Engels
2
Frans
3
Wiskunde
3
Geschiedenis en Burgerschap
2
Module EFC-Studiekeuze
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Latijn
4
Uitgebreide Chemie
2
Uitgebreide Fysica
2
Uitgebreide Biologie
2
Uitgebreide Aardrijkskunde
1
Wiskunde i.f.v. wetenschappen
2
Flexuur wetenschappen
1
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Mentaal welzijn
STEM
Mediawijsheid