Menu Close
6e jaar dubbele finaliteit

Bedrijfsorganisatie

Navigeer door de complexiteit van de zakelijke wereld met een scherp oog voor organisatie en strategie. In de studierichting Bedrijfsorganisatie smeden we de sleutels tot succes, waarin we de dynamiek van ondernemerschap en management verkennen en vormgeven aan de toekomst van het bedrijfsleven.

Wat ga je leren?
In deze studierichting worden leerlingen voorbereid op een dynamische carrière in de wereld van het bedrijfsleven en management.

De leerlingen krijgen de kans om een breed scala aan zakelijke concepten en vaardigheden te verkennen. Ons curriculum omvat onderwerpen zoals bedrijfseconomie, marketing, management, financiën, boekhouding, ondernemerschap en meer, die allemaal gericht zijn op het begrijpen van de fundamenten van het bedrijfsleven en het ontwikkelen van strategische denkvaardigheden.

Leerlingen zullen niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische ervaring opdoen door middel van case studies, een mini-onderneming en stages. Ze zullen leren hoe ze zakelijke problemen kunnen analyseren, besluitvormingsprocessen kunnen verbeteren en effectieve strategieën kunnen ontwikkelen om concurrentievoordeel te behalen.

Naast het ontwikkelen van zakelijke vaardigheden, worden leerlingen aangemoedigd om hun leiderschapspotentieel, communicatievaardigheden en teamwork te verbeteren. Ze zullen leren hoe ze effectief kunnen samenwerken, onderhandelen en leiding kunnen geven aan diverse teams in een zakelijke omgeving.

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in het bedrijfsleven en wilt graag een dieper inzicht krijgen in hoe organisaties functioneren en worden beheerd.
  • Je bent geïnteresseerd in vakken zoals bedrijfseconomie, marketing, management, financiën en ondernemerschap.
  • Je hebt sterke analytische vaardigheden en vindt het leuk om zakelijke problemen te identificeren en op te lossen.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt effectief samenwerken met anderen in een zakelijke omgeving.

Toekomstmogelijkheden
In het hoger onderwijs kan je verder naar een professionele bachelor in de sector van het management. Je kan nog alle richtingen uit: van public relations tot verzekeringswezen, van vastgoed tot boekhouding, van event management tot internationaal ondernemen. Je kan ook kiezen voor sociale, juridische of onderwijsopleidingen.

Het is ook mogelijk, als je dat wil, om met je diploma meteen te gaan werken in de bediendensector, bijvoorbeeld als assistent-boekhouder.

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
3
Engels
2
Frans
2
Wiskunde
2
Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis en Burgerschap
2
Aardrijkskunde
1
Module EFC-Studiekeuze
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Algemene Economie
2
Toegepaste Economie
2
Toegepaste Informatica
1
Bedrijfsorganisatie
6
Engels+
1
Wiskunde+
1
Stage
2
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Mentaal welzijn
Mediawijsheid
STEM