Menu Close
4e jaar dubbele finaliteit

Maatschappij & Welzijn

In deze richting ontdekken we samen de kracht van communicatie en het belang van zorgen voor zichzelf en elkaar, terwijl we stap voor stap bouwen aan een warmere, meer ondersteunende wereld voor iedereen.

Wat ga je leren?
Deze studierichting daagt leerlingen uit om te denken, te communiceren en te handelen met empathie en begrip voor anderen. Van psychologie tot communicatie, van ethiek tot sociale wetenschappen, onze leerlingen worden uitgedaagd om kritisch na te denken over de wereld om hen heen en hun rol daarin.

De nadruk in deze richting ligt op een toegepaste vorming, wat betekent dat leerlingen niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische vaardigheden ontwikkelen die hen in staat stellen om effectief te functioneren in de samenleving. Door middel van projecten, praktische opdrachten en andere hands-on ervaringen, krijgen leerlingen de kans om hun vaardigheden in de praktijk te brengen.

Leerlingen in Maatschappij & Welzijn worden aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen als empathische en veerkrachtige individuen die in staat zijn om bij te dragen aan een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving. Of het nu gaat om het werken in de zorgsector, het ondersteunen van kwetsbare gemeenschappen, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid, of het bijdragen aan het welzijn van anderen op welke manier dan ook, onze leerlingen staan klaar om een positief verschil te maken in de wereld.

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in menselijke relaties en wilt graag bijdragen aan het welzijn van anderen.
  • Je bent empathisch en hebt een sterk gevoel van sociale verantwoordelijkheid.
  • Je bent geïnteresseerd in vakken zoals psychologie, communicatie, verzorging, indirecte zorg en sociale wetenschappen.
  • Je hebt de wens om later te werken in de zorgsector, maatschappelijk werk, onderwijs, sociaal werk, of een andere carrière waarbij je anderen kunt ondersteunen.
  • Je bent bereid om praktische ervaring op te doen.

Toekomstmogelijkheden
In de derde graad kan je kiezen tussen de volgende studierichtingen binnen de dubbele finaliteit: Gezondheidszorg en Opvoeding & Begeleiding.

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
3
Engels
2
Frans
2
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Maatschappij & Welzijn
12
Toegepaste Biologie
1
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Mentaal welzijn
STEM
Mediawijsheid