Studiebegeleiding

Extra studie-uur
Leerlingen kunnen op maandag, dinsdag en donderdag tijdens het achtste uur vrijwillig nablijven in de begeleide studie. Tijdens dit uur worden ze door een leraar extra begeleid bij hun huiswerk of studies. Ze krijgen tijdens dit uur tips en feedback om goede resultaten neer te zetten.
Indien een leerling afwezig was tijdens een test of een taak nog niet heeft kunnen inleveren, dan kan hij die test of taak tijdens dit extra uur maken. Zo zorgen we ervoor dat eventuele moeilijkheden snel weggewerkt wordt.

Smartschool
Onze school kiest er bewust voor om met Smartschool te werken. Via Smartschool kunnen leerlingen en ouders steeds de agenda bekijken, de resultaten van taken en toetsen raadplegen in Skore en contact opnemen met de leerkrachten.
Smartschool wordt bovendien ook ingezet als elektronisch leerplatform waar leerlingen onder andere extra informatie en oefeningen vinden.
Door leerlingen nu al met platformen zoals Smartschool te leren werken, is de overstap naar het hoger onderwijs alvast wat gemakkelijker. Elke hogeschool of universiteit werkt ondertussen immers met een gelijkaardig systeem.